5 redenen waarom de Minisoccerbal beter is dan ‘echt voetballen’

Minisoccerbal

5 redenen waarom de Minisoccerbal beter is dan ‘echt voetballen’

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de minisoccerbal. Het is een grote rage onder vooral de jeugd. Grote ploegen als Feyenoord en Twente trainen er mee!

Korte introductie van de minisoccerbal

De vernieuwde minisoccerbal is een voetbal verbonden aan een speciaal koord, waaraan een exclusief ontworpen handvat direct is bevestigd. Door het koord om het handvat te draaien kan de hoogte worden bepaald en worden aangepast aan de lengte van de gebruiker. Dit nieuwe handvat is duurzaam en zeer vriendelijk in gebruik. Daarnaast presenteren wij onze nieuwe modellen in de Prof serie met top kwaliteit leer voor intensief gebruik.

1. Balcontact

Een bal hooghouden is erg moeilijk. Probeer het maar eens tien keer, het valt vaak tegen. Met de minisoccerbal is dit veel beter te doen. Er zitten meerdere voordelen aan ten opzichte van de gewone bal. Zoals dat de bal aan een touw zit en er dus makkelijk mee is te oefenen om dit ook met een echte bal goed te kunnen. Ook is het mogelijk meer balcontact in minder tijd te behalen met de minisoccerbal.

2. Balgevoel

Balgevoel een grote term in de voetbal wereld. Grote spelers zoals Hazard en Neymar komen er niet te kort aan. Het is op te bouwen. De minisoccerbal is hier erg handig voor. De bal zit eenmaal aan een touw. Het is dus makkelijker te plaatsen waar de bal terecht komt. Oefening baart kunst. Oefen dus vaak met de minisoccerbal en je zal zien dat het met een echte bal ook zal werken.

3. Balans

Balans is een ander belangrijk punt in de voetballerij. Sta sterk op de grond en voel welke richting je op moet. Ook dit punt is erg handig te trainen met de minisoccerbal. Grote clubs, zelfs internationaal werken hier al mee om hun balans te trainen.

4. Traptechniek

Traptechniek is een ding waar veel mensen van denken dat dit alleen geldt voor aanvallers. De traptechniek is meer dan alleen schieten, het is ook de bal aanvoelen en de lijn van de bal voelen. Door middel van het touwtje waardoor de bal telkens terugkomt is dit erg goed te oefenen op hoog tempo.

5. Oefenstof

Als vijfde en laatste punt is de oefenstof die is meegeleverd met de minisoccerbal. De oefenstof geeft duidelijke en goedwerkende oefeningen aan. Ook is het beschikbaar in diverse levels voor de mensen onder ons die al wat beter zijn.

Geplaatst in 6jescultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *