De tijd wordt verzet

De tijd wordt verzet

oktober 30, 2018 6jescultuur 0

tijd wordt verzet

De tijd wordt verzet

Goed nieuws voor onze studenten: komend weekeinde wordt de klok een uur teruggezet ofwel de tijd wordt verzet en dat betekent een uurtje langer slaap. Maar veel mensen willen juist dat de tijd wordt verzet wordt afgeschaft. Waar wij studenten natuurlijk zeker op tegen zijn!

Vannacht (28 oktober 2018) om 03.00 uur zet je de klok terug naar 02.00 uur. Dat uurtje extra slapen is leuk, maar terwijl we de afgelopen dagen in het donker wakker werden, is dat na het verzetten van de klok niet meer het geval. Door de wintertijd lijkt het in de ochtend sneller licht te zijn. Dat het ’s avonds dan wel weer sneller donker is, is een klein nadeel, maar ach, laten we hopen dat iemand het eten dan voor je klaar heeft staan.

Volgens het AD wil Europa af van de tijd verzetten . De Europese Commissaris van Transport, Violeta Bulc, stelt: ,,De boodschap is duidelijk: 84 procent van de Europeanen willen niet meer dat de klokken worden verzet.”

Eigenlijk slaat het ook nergens op. Tijd is maar een getal. Net als dat het gras groen is. Het gras is niet groen maar dat hebben we er zelf op bedacht.

Voordelen

Toch heeft het ook een aantal voordelen. Zo vermindert de zomertijd de misdaad, vallen er minder verkeersdoden en neemt het energieverbruik af. Bovendien is zo’n uurtje langer licht ook gunstig voor horeca en het toerisme.

De Volkskrant noemt ook 5 argumenten op de tijd niet te verzetten zoals ook energiebesparing, gezondheid en veiligheid. Ook noemen ze tijdsbesteding. Dit komt omdat mensen in de namiddag of avond veel actiever zijn dan op andere momenten. De zomertijd bevordert het uitgaan dus is het beter.

Uur meer slapen

Buiten dat het deze keer voordelig voor ons is: een uur meer slapen. Is het de andere keer een uur minder slapen. Dit is natuurlijk simpelweg niet fijn maar ook echt bewezen schadelijk. Dit komt omdat het leef- en slaapsysteem in de war raakt. Door niet fit te zijn kan een mens ook niet presenteren. Als dit aanwezig was bij een individu dan was dit probleem niet zo erg. Maar is dit probleem op grote schaal aanwezig dan zal het ook schadelijk zijn voor de complete economie. En dit een puur een getal-kwestie. Je zou denken dat het geen grote gevolgen heeft maar dat zul je dan misschien toch eens over na moeten denken.

Bekijk ook onze laatste blogs over ‘waarom zijn mbo’ers geen studenten’ en ‘hoe komt men bij de zesjescultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *