Examens middelbare school

Examens middelbare school

februari 19, 2018 examens 0

Het is binnenkort weer zover: de examens voor de middelbare scholen beginnen weer. Er zal weer gestreden moeten worden voor de zesjes. Hoe het werkt weten de meesten, maar nog even een korte uitleg. Als voorbeeld neem ik havo omdat ik dat zelf ook heb gedaan. Er zijn 5 jaren aan school die je moet halen en eindigen met het centrale eind examen. Elk jaar moet je voldoen aan de regels zoals een zes gemiddeld en niet teveel onvoldoendes om zo over te gaan naar het volgende jaar. Alleen dan kom je in de vierde klas, waar eigenlijk de examens al beginnen. De cijfers die je daar haalt neem je mee naar de vijfde klas en als dat, samen met de examencijfers, voldoet aan de normen slaag je: het klinkt zo simpel.

Examenblad

Echter weten wij allemaal dat dat niet zo simpel is die examens. De centrale examens beginnen dit jaar (2018) op 14 mei en eindigen op 29 mei volgens www.examenblad.nl. Als je ruim staat zal het geen spanning opleveren, maar voor de mensen die in de 6jescultuur leven geldt dit niet. Het examencijfer is 50% van wat je tot dan gemiddeld staat. Je hebt dus anderhalf jaar gewerkt voor een 5,5 en je haalt op je examen een 5,3 hebt je het niet gehaald.

Ook 6jescultuur.nl…

Verder is de site van examenblad nog erg handig voor de examens want het staat bomvol hulpmiddelen. Er staan van elk vak oudere examens om bijvoorbeeld mee te oefenen of in te kijken want ze zijn zeker anders dan de normale toetsen. Ook staan er dus de data van de toetsen, informatie en nieuws. Voor tips kan je ook nog kijken op www.examenoverzicht.nl Maar wij, 6jescultuur.nl, gaan jullie scholieren ook helpen. Zoals al eerder is geblogd brengen wij vraag en aanbod bij elkaar. Vraag is de vraag naar bijvoorbeeld antwoorden of samenvattingen wat helpt bij het leren voor toetsen. Aanbod is dan dus degene die het deelt: bijvoorbeeld een samenvatting van een hoofdstuk van geschiedenis. Zo help je elkaar en resulteert dat in betere cijfers.

Examens

De examens zijn er dus weer binnenkort en wij, 6jescultuur.nl, wensen iedereen succes en hopen diensten te kunnen verlenen om die zesjes binnen te slepen. De tip die ik persoonlijk mee kan geven zijn gebruik examens van voorgaande jaren, de opbouw is namelijk vaak exact hetzelfde en dus ook de vraagstelling. Vergelijk het met geschiedenis: leer van het verleden om in het heden een zes te halen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *