Geen diploma, maar toch rijk

Geen diploma, maar toch rijk

maart 5, 2018 Diploma 0

In Nederland draait het zoals we bijna allemaal weten om een diploma om aan de gang te kunnen bij bijvoorbeeld een bedrijf en zo geld te verdienen. Vaak is scholing met als resultaat het diploma de weg naar succes, maar dat is niet bij iedereen zo. We benoemen een paar van de rijksten die geen diploma hebben.

Bill Gates

Bill Gates, iedereen kent hem wel, de man achter Microsoft. Hij was ongeveer 13 toen hij zijn eerste programma voor de computer schreef. Aangezien Bill in 1955 is geboren was dat dus al in 1968 toen het internet niet of nauwelijks was uitgevonden. Het was een genie en al vroeg bezig met zijn passie waardoor hij eerste stopte met zijn studie en begon met het Bedrijf Microsoft. Nu zal zijn fortuin, wat behaald is zonder diploma, geschat worden op 90,8 miljard dollar volgens www.forbes.com. Sinds een tijdje investeert hij het meeste daarvan in de liefdadigheidsorganisatie ‘The Bill & Melinda Gates Foundation’ dit hij sinds kort heeft opgezet met zijn vrouw Melinda. Gates is sinds 2008 met pensioen.

Mark Zucherberg

Ook Mark Zucherberg maakt op jonge leeftijd al computerprogramma’s, eentje zelfs zo goed dat Microsoft het destijds wilde kopen. Hij maakte de netwerk site die we allemaal wel kennen destijds alleen voor zijn vrienden op de universiteit. Nadat dit zo’n succes werd en iedereen hier wel gebruik van wilde maken stopte Mark met school en begon zijn bedrijf in de Silicon Valley. Nu is FaceBook zo’n succes met meer dan een miljard gebruikers dat Mark Zucherberg, en ja, weer zonder diploma, de jonge miljardair ooit is op aarde met een leeftijd van 26 jaar oud.

Steve Jobs

Steve Jobs, in 2011 overleden, is al helemaal een ander verhaal, er wordt verteld dat hij na amper een semester al stopte met school. Na in veel bedrijven te hebben gezeten en uiteindelijk in het welbekende Apple te komen is hij een rijk en bekend man geworden. Een grappig feitje is dat Steve zichzelf maar €1 per jaar uitkeerde als CEO. Echter verdiende hij natuurlijk het meest op zijn aandelen. De producten die wij allemaal wel kennen zoals de iPod, iPhone en iPad zijn allemaal onder Jobs uitgebracht, meer te zien op www.apple.com. Toen Steve Jobs overleed, ook weer zonder diploma, werd zijn vermogen geschat op 8,3 miljard dollar.

Diploma

Zo zie je maar dat er geen diploma hoeft te zijn om bekend, rijk of slim te zijn. Echter is het wel handig natuurlijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *