Hoe komt men bij de zesjescultuur?

Hoe komt men bij de zesjescultuur?

juni 4, 2018 6jescultuur 0

Jaja, een blog over de naam van de site. De zesjescultuur leeft in Nederland maar leeft het ook in Amerika? De www.volkskrant.nl heeft hier een stuk over geschreven en hier wil ik graag op ingaan.

Amerika

In Amerika schijnen hoge cijfers belangrijk te zijn voor je carrière terwijl zover ik weet dat in Nederland je alleen een diploma nodig hebt en niet een hele hoge cijferlijst. Eigenlijk is het ergens ook wel logisch, iemand die hogere cijfers haalt is dus of slimmer of doet beter zijn best. Echter staat goed je best doen niet altijd tegen een hoog cijfers.

Nederland

Wij in Nederland schijnen zo van de zesjescultuur te zijn waar ik persoonlijk niks van geloof, hoezo is dat alleen in ons land. Ook zijn wij een van de meest welvarende landen ter wereld dus zou het raar zijn als het nou precies wij zijn die niet voor de hoogste cijfers gaan. Maar zoals duidelijk is, is deze site voor mensen die niet het hoogste cijfer hoeven. Het schijnt ook aan de docenten te liggen die in Nederland student sneller gemiddeld beoordelen en ik Amerika hoger.

Persoonlijk

Persoonlijk vind ik een 5.5 genoeg. Een 5.5 wordt tegenwoordig een 6, wat voldoende betekend, een 4 is onvoldoende. Meer inspanning is niet nodig, want een voldoende is genoeg om over te gaan of te slagen. De meeste werkgevers kijken ook niet naar de cijfers, maar eerder naar je cv. Als het eenmaal zo werkt, werkt dat zo. Het is ook een soort efficiëntie, minimale inspanning voor net genoeg resultaat. Efficiënt werken is altijd al goed en fijn geweest, zo resulteert het nu dus in de zesjescultuur volgens www.wikipedia.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *