Waar moet je studeren

Waar moet je studeren

maart 25, 2018 studeren 0

Wat is nou de beste, leukste of meest leerzame stad om te studeren? Ik denk dat veel mensen zich het afvragen dus we zullen er even kort drie beoordelen op kenmerken zoals scholen, uitgaan, stad en woongelegenheden.

Groningen

Vaak wel de meest genoemde is Groningen, waar uitgaan uitstekend kan. Veel clubs en andere gelegenheden zijn daar om uit te gaan, wel moet je echter 18 zijn om hier echt een leuke avond te bleven maar dat zijn de meeste studenten wel. Ook is de stad erg mooi en groot maar terrassen is vergeleken met de volgend benoemde steden een minpuntje, natuurlijk is dat hier wel mogelijk. Er zijn veel studenten aanwezig en zelfs is Groningen de stad met de hoogste studenten-dichtheid volgens www.elsevier.nl. Er is een hogeschool en een universiteit aanwezig dus ruimte genoeg voor studeren. Door de hoge dichtheid van studenten is het wel moeilijker een kamer te vinden.

Amsterdam

De hoofdstad van ons land met een dikke acht ton mensen erin heeft ongeveer 105.000 studenten wat ongelofelijk veel is. Met 2 universiteiten en een hogeschool is er studiegelegenheid in Amsterdam genoeg. Woningen zijn er veel maar vaak duur voor de meeste studenten. Uitgaan en terrassen kan er zeker geweldig omdat Amsterdam hier eigenlijk voor gemaakt is. Wie niet goed tegen drukte kan moet hier zeker niet komen.

Enschede

Enschede, mijn eigen stad, is met een grote verandering bezig. Er komen steeds meer woningen, vooral voor studenten, en er komen ook steeds meer mensen. Een universiteit en een hogeschool aanwezig dus dat zit prima. Uitgaan zou ik zeker vergeleken met de andere steden een minpuntje noemen, zeker voor mensen onder de 18 jaar. Terras is, misschien wel verbazingwekkend, wel erg leuk en mooi. Woningen zijn ook relatief goedkoop en goed te vinden. We kunnen het wel een vooral groeiende stad noemen, ook te zien op www.enschedestadvannu.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *