Waarom zijn MBO’ers geen studenten?

Waarom zijn MBO’ers geen studenten?

juni 8, 2018 6jescultuur 0

Misschien heb je het laatst wel gehoord: de discussie over of MBO-leerlingen ook studenten zijn, net als HBO- en WO- leerlingen. Op het moment zijn MBO’ers dus nog eigenlijk geen studenten wat aardig wat mensen een kwalijke zaak vinden. Maar is dit zo’n kwalijke zaak? En waarom zijn MBO’ers eigenlijk geen studenten? Lees hierover meer in deze blog.

Om te beginnen vraag ik mij eigenlijk af: wie of wat is nou eigenlijk een student? Volgens www.wikipedia.nl is een student iemand die een studie volgt aan de hogeschool of de universiteit. Geen MBO’ers dus. Maar is het eigenlijk erg geen student te heten, het is eigenlijk alleen een naam. Toch zitten er een paar voordelen aan student zijn zoals gratis met het OV, wat nu ook al toegevoegd wordt aan het MBO. Zo zijn er nog wel een paar op te noemen maar is er eigenlijk niet veel verschil. Dus dan is de vraag eigenlijk: is het erg om geen student te zijn?

Ik denk dat het niet erg is, je moet ook niet alles willen. En waarom moet je persee een student zijn, je bent niet meer of minder als je een student bent. Het is gewoon belangrijk dat je je opleiding volgt en denkt aan je toekomst. Iedereen die zich hard inzet zal uiteindelijk beloont worden.

Laatst bij Jinek, wat elke avond om 11.00 uur op televisie is, waren er mensen die het wel erg vonden en mensen die het niet erg vonden. Een man zei dat je het eenmaal moet accepteren, als je niveau niet hoger is dan MBO, ben je dus geen student en dat is ook niet erg. Je hoeft niet altijd meer te willen. Soms moet je het accepteren en niet persee naar een hoger niveau pushen. Belangrijker is dat je op je plek zit binnen je studie, binnen je opleiding en binnen je school. Als je dat zit is het niet nodig om student te heten.

Mijn advies

En dat advies zou ik ook persoonlijk willen meegeven, het is belangrijker dat je op je plek zit. Dan dat je bijvoorbeeld student heet, of hoger in de maatschappij staat. Geloof dus in jezelf en niet in titels. En denk na wat belangrijk is voor jezelf, in plaats van hoe je eruit ziet voor de samenleving. Uiteindelijk als je gaat werken gaat het ook om jezelf en niet hoe wat voor titel jij vroeger had. Check ook onze vorige blog: https://6jescultuur.nl/2018/06/04/hoe-komt-men-bij-de-zesjescultuur/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *